TENNISLESSEN

Op het centrum, dat sinds de herverdeling van de gemeenten in 2002 tot Den Haag behoort, is ook Tennisinstituut T.I.K. gevestigd. Het verzorgt sinds 1991 alle lessen en trainingen, voor jong en oud, recreant en wedstrijdspeler. Tennisinstituut T.I.K., acroniem voor techniek, inzicht en koördinatie, staat voor een opleidingssysteem, waarin efficiëntie en effectiviteit van handelen centraal staat.
Tennisinstituut T.I.K. geeft les aan verschillende doelgroepen, allen met een eigen programma en gespecialiseerde leraren. Eén van die doelgroepen is de jeugd. De jeugdopleiding heeft tot doel spelers en speelsters op te leiden van beginnende wedstrijdspeler tot en met landelijk topniveau. Daarnaast beschikt TIK over een state-of-the-art fulltime programma voor professionele spelers en speelsters.

Jeugdopleiding
Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven, werkt de KNLTB sinds september 2016 nauw samen met gecertificeerde tennisscholen. Deze scholen spelen een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers in Nederland.
Er is een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen die de eerste opleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd voor hun rekening nemen. Onder regie van de KNLTB én in samenwerking met elkaar verzorgen de tennisscholen de jeugdopleiding.