FACILITEITEN

Sportcentrum Leeuwenbergh heeft een groot buitenoppervlakte waarvan veel gebruik wordt gemaakt door NSO Leeuwenbergh ‘Simba’.
Er is een playground voorzien van kunstgras met doeltjes en basketbalring, mini en midi tennisbaantjes, tennis- en padelbanen, grasveld, diverse opvanglocaties en in de winter een indoor-sportaccommodatie middels een ballonhal.
Er worden dan ook het hele jaar veel aan sport- en spelactiviteiten georganiseerd en dan het liefst in de buitenlucht. Activiteiten als knotshockey, midgetgolfbanen bouwen van Kapla, waterballonnen gevecht, hutten bouwen, Multiskillz etc., er is een zeer breed en gevarieerd aanbod van actviteiten. Ook binnenaciviteiten zijn populair, er is altijd ruimte voor creativiteit in welke vorm dan ook. Er is een poppenhoek, leeshoek, bouwhoek en tal van spelletjes in een ruimte waarbij het thuisgevoel centraal staat.

In de vakantieperioden zijn er themaweken waarin knutselcreativiteit gecombineerd worden met de sport- en spelactiviteiten. Zo krijgen de kinderen een optimale beleving welke aan het eind van de zomervakantie afgesloten wordt met een Ouder-Kind Event met aansluitend een barbecue. Bij deze populaire afsluiting is een groot deel van de ouders altijd aanwezig, bekijken de werkjes van de kinderen, doen mee aan een actief spelprogramma met hun kind(eren) en sluiten het geheel af met een heerlijke barbecue en een drankje.

Zwemles
Sinds 2018 zijn wij begonnen met het uitbreiden van de faciliteiten door het aanbieden van zwemlessen. Kinderen kunnen op woensdag en vrijdag (mits ze die dag contractopvang hebben) gebruik maken van de zwemlessen en hun zwemdiploma gaan halen. Met de NSO busjes gaan de kinderen naar het zwembad, waar de pedagogisch medewerker altijd bij aanwezig blijft. Na afloop komen de kinderen weer terug naar de opvanglocatie.

Wegbrengservice Externe Buitenschoolse Activiteiten (EBA)
Ook faciliteren wij al enkele jaren het vervoer naar een Externe Buitenschoolse Activiteit (EBA). Ouders kunnen hiervoor inschrijven en naar aanleiding van alle inschrijvingen maken wij een planning van de mogelijkheden. U haalt uw kind vervolgens op vanaf de externe locatie. Het valt niet altijd mee om gezin, werk en de activiteiten na school te combineren, zo nemen wij de ouders graag weer wat zorgen uit handen!